Kakao ceremoni

Yin og klangbad

Kakao ceremoni hos Bio Tuning

Her kan du læse om Kakao ceremonien og få indblik i hvordan den foregår hos Bio Tuning.

Se det næste Kakao ceremoni event i booking systemet under “Events”

Pachamama Kakao 

Med sit høje indhold af næringsstoffer placerer ceremoniel kakao sig som en superfood. 100% Kakao er naturlig bitter. Dette gør det til en intens oplevelse, der kan mærkes i hele kroppen. Når du møder Pachamama Kakao første gang vil du møde en feminin energi, der vækker alle dine sanser og kalder dig til stede, lige nu.

Krav til ceremoniel kakao

 • Kakaoen skal være dyrket økologisk og af typen Criollo
 • Alt håndtering af kakaoen skal foregå manuel. Det vil sige ingen industrimaskiner anvendes. 
 • Kakaobønnerne skal komme fra små landbrug. Kakao fra stor-industri kan ikke kaldes ceremoniel kakao. 
 • Bæredygtig dyrkning. Jorden bruges og dyrkes på en måde, hvor jorden næres og ikke udtæres og folkene, der dyrker jorden, respekteres
 • Kakaobønnerne tørres i solen. Dette modsat i mange chokoladevirksomheder, hvor bønnerne overristet på maskiner, hvorefter den brændte smag kompenseres og skjules ved at tilføje sukker og andre kunstige smagsstoffer.
 • Herefter males de til kakaomasse, hvor der hverken tilføjes eller fjernes noget fra kakaoen. 

Nydelse, vitalitet og balance 

At drikke Pachamama Kakao hjælper med at skære igennem tankemylder og mentale blokeringer og åbne op for nydelse, glæde og vitalitet. Det er som få et skud af energi og fokus uden det velkendte dyk fra andre stimulanser. Pachamama Kakao skaber forbindelse til hjertet og øger evnen til at lytte til det. Dette skyldes det naturlige indhold af såkaldte “Bliss Chemicals” i 100% kakao. For eksempel findes neurotransmitteren Anandamid (ananda; bliss) kun i menneskets hjerne og i kakao. Anandamid udskilles når vi har det godt og tilføres yderligere fra den rene kakao. En såkaldt brusebad af “feel good” oplevelse kan vi opleve, når vi drikker kakao. 

Traditionelt set anses kakao for at være en intelligent samarbejdspartner. Derfor hjælper den dig med at føre din intention ud i livet.

Et stykke af moder jord, der fylder dig op 

Pachamama betyder moder jord på Quechua, det oprindelige sprog i Peru. Kakaoen er dyrket fra den oprindelige kakaobønne criollo, der er sjælden og eksklusiv, fordi den kun høstes en gang om året og kræver mere tid og pleje, fra rigtige menneskehænder. 

Når du modtager Pachamama Kakao kommer kakaoen i perfekt udhuggede stykker, hvor du virkelig får en fornemmelse af kakaoen. Du ser lagene, du oplever farven, du mærker energien i hænderne og ikke mindst, fyldes din næse af en intens sanselig rig duft af kakao. 

Når vi ser skønhed fra moder jords kreation (blomster, bjerge, jordlag, vandfald etc) bliver vi betaget. Med de udhuggede kakaostykker ønsker vi at bringe moder jord tæt på dig, så du kan huske din egen skaberkraft, for den selv samme kraft som vi betages af i naturen, bor inde i dig. 

Området Satipo, hvor kakaoen gro, grænser op til Andes bjergkæden, hvilket giver kakaoen en kraft, storhed og dybde fra netop Andesbjergene, men samtidig også en mystik, feminin finurlighed og levende bevægelighed fra Amazonas.

Hvordan foregår en kakao ceremoni?

Gør kroppen klar

Kakao virker bedst, hvis din mave ikke er fuld og hvis dit system ikke er optaget af at rense sig for f.eks koffein og alkohol. Det er derfor en god ide, at spise let i timerne op til ceremonien og at undgå slik, kaffe, alkohol og lign. Mælk forhindrer kroppen i at optage de virksomme stoffer i kakao, så hold dig helst fra mælkeprodukter den dag.

Medbring

I rummet er der gjort klar til dig med måtte, tæppe, pølle, puder, øjenpuder mm. Så du skal ikke medbringe meget.

Medbring dog din egen yndlingskop og det er en god ide at tage behageligt blødt tøj på og hvis du gerne vil have en ting, lys mm. med betydning for dig liggende foran din måtte, er du meget velkommen til det.

Rummet renses

Hos Bio Tuning renser vi energien i rummet ved at afbrænde Palo Santo røgelse.

Under seancen kan der yderligere anvendes dufte, som er med til at bevare den gode energi og skabe beroligende rammer.  

Bliv bevidst om din intention

Når du kommer til ceremoni starter vi med en indledende meditation, hvor dit særlige formål og intention med Kakao Ceremoni kommer i fokus. Kakao plantens vibrationer er subtile. For at mærke dem i et bysamfund, må du starte med at sænke farten i dit fysiske og psykiske legeme. Du er mere modtagelig hvis du er afslappet, tilstede i nuet, skubber tanker om alt andet væk for en stund. Meditationen hjælper dig på vej. 

Under meditationen formes din intention. Mærk her efter, hvad du ville ønske dig, hvis alt var muligt og tro så bare på det du mærker. En intention kan f.eks være at hele en fysisk eller følelsesmæssig smerte, at slippe et destruktivt mønster, at få dybere indsigt i og forståelse for noget i dig selv, at slippe frygt eller vrede, få større ro, mere glæde eller kærlighed, eller simpelthen bare nysgerrighed efter at opleve hvad kakao kan gøre for dig.

Formuler intentionen, så den udtrykker det du ønsker, frem for det du ikke ønsker. Brug aldrig ordet negativt ladede ord som “ikke, mindre, færre”.

Hav tillid til, at kakao nok skal hjælpe dig med at opfylde den, uanset hvordan ceremoni processen udformer sig. Gør klar til at slippe ophobede belastende energier og følelser.

Klargøring af Kakao

Efterfølgende klargør vi sammen en dampende og duftende kop kakao til dig, hvori der udover vand / havremælk kommer 42 gram ren ceremoniel kakao i din kop.

Du kan supplere med en dråbe essentiel olie såsom Believe, Joy, Grounding, Awaken eller smagene vanilje, peppermynte, orange mfl., alt efter hvilken energi du vil invitere ind.

Hak kakaoen fint, kom den i en lille smule forvarmet vand og lad den smelte under omrøring før du kommer resten af vandet i – brug så meget vand, at det passer i din kop eller med, hvor tyk du kan lide den. Gør gerne en lille respektfuld ceremoni ud af at forberede kakaoen, du kan f.eks sende den kærlige tanker, synge, nynne, chante for den imens. Lad kakaoen blive varm, men lad den ikke koge. Brug en teske i koppen, hvis du vil undgå, at kakaoen synker ned og bliver tyk i bunden.

Kakaoens magi

Denne rene og originale kakao beskrives som sjælens og fredens medicin. Den besidder en feminin kraft og kakao åndens krafter forbindes med det følelsesmæssige legeme. Kakao ånden er vejen til at kommunikere med ånden og få hjælp til at håndtere udfordringer, ønsker mm i dit eget følelsemæssige legeme.

Kakao åndens vibrationer bærer venlighed, kærlighed, glæde, forbinder dig positivt med dig selv og andre. Energien er healende, moderlig og kærlig. Kakao ånden taler til hjertet, når vi forbinder os til vores hjertes energi, får vi indsigt i en dybere intelligens, der er præget af fredsommelige og kærlige vibrationer.

Hvordan du vil opleve kakao ånden er forskellig. Nogle gange omslutter hun dig, åbner dit hjerte og fører dig ind i vibrerende landskaber. Andre gange er hun en lærer, som hjælper dig med at se ting mere klart. Hun kan også være en ven, som fortæller dig at det er på tide at slippe, at overgive dig eller gå nye veje.

Kakao ånden lærer dig om balance, at leve et mere hjerte centreret liv og om de universelle naturlove.

Lige som moder jord, forlanger Kakao ånden ikke noget, hun stiller blot sin rigdom til rådighed og derfra modtager vi hendes rigdom.

Ønsket bag Kakao ceremonien er at give os et håndgribeligt anker, der er super simpelt, lækkert og næringsrigt – men som vigtigst af alt fylder dig op og er kilde til nydelse, vitalitet og balance og en vækkelse af modet til at lytte til hjertet og lade drømmene flyde. 

Ceremonien

Vi sidder i en rundkreds på puder og tæpper i det smukke rolige rum, med syngeskåle mm i midten.

Ceremonien indledes med, at kakaoen introduceres og ceremoniens overordnede intention. Herefter laver vi som sagt en kort meditation, hvor du finder frem til din intention med ceremonien.

Efter meditationen drikker vi kakaoen og du får lejlighed til at dele din personlige intention i en runde, hvis du føler for det. 

Når vi har drukket kakao’en lægger vi os godt til rette og nu begynder lydbaddet. Her vil du, med en klar intention og et åbent sind, lade kakaoens ånd, vibrationerne og din egen intuition guide dig til at opleve, hvordan din intention folder sig ud.

Læg dig godt tilrette og bevar din intention i dit indre – især hvis tankemylderet om andre ting opstår. Vend altid tilbage til din intention. 

Når ceremonien rundes af, bliver energien mere udadvendt og der bliver mulighed for at dele dine oplevelser under ceremonien og høre andres.

De mest almindelige oplevelser med Kakao er

 • Hjerteåbning
 • Klarere/stærkere fokus og koncentration
 • Forøget energi
 • Kreativitet vækkes
 • Intuition forstærkes
 • Det bliver lettere at meditere
 • Forøget kropsbevidsthed
 • Forstærket oplevelse af energier
 • Forløsning af følelser og blokeringer
 • Større kontakt til følelser
 • Større lethed ved indre arbejde og forløsning af blokeringer
 • Afrodisikum
 • Oplevelse af connection til dig selv, andre, naturen og universet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Call Now Button